zaterdag 31 augustus 2013

Food - High Tea :3

  Heei Darlings,

Wat is er nou leuker dan samen met je vriendinnen een High Tea te doen ? En weetje wat nog leuker is ? Om de hapjes zelf/met je vriendinnen thuis te maken ! Ik heb hier een paar recepten neergezet die mij heel erg lekker lijken bij een High Tea:

Bosbessen muffins (12 stuks)
*
Ingrediënten: 

- 200 gr. witte bloem                    - 2 eetlepels gesmolten boter                 - 100 gr. ruwe rietsuiker
- 140 gr. verse bosbessen             - 110 ml magere melk 

- Eiwit van 1 ei                             - 1 dessertlepel bakpoeder 
- 1 eetlepel koolzaadolie               - 1/4 theelepel zout

* Bereidingswijze:
1. De oven voorverwarmen op 200°C /gasstand 6. En daarna een bakvorm voor 12 muffins licht invetten en apart zetten. 

2. 4 eetlepels bloem met verse bosbessen vermengen. Apart zetten. Het eiwit met 1 eetlepel olie licht opklommen. Melk en gesmolten boter erdoor roeren.
3. In een aparte kom het overige bloem, bakpoeder, zout en suiker vermengen. Deze droge ingrediënten met een zeef over de eiermix verdelen. Roeren tot de bloem vochtig en klonterig is. Niet Teveel Mengen ! De bosbessen erdoor scheppen. Elke muffinvorm voor 2/3 met beslag vullen en in 20-25 minuten goudbruin laten bakken in de voorverwarmde oven.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Zalm Sandwich:
Ingrediënten:
Een halve bos of zak sla (voorkeur: rucola)         - Een halve citroen
-1 bosui                                                               - 100 gram verse roomkaas
-8 sneetjes casinobrood (wit)                                - (versgemalen) zwarte peper
-1 pakje van 100 gram gerookte zalm

* Bereidingswijze
1. Sla wassen, de bosui schoonmaken en fijn snijden.
2. Vervolgens de citroenschil schoonboenen en raspen.
3. Roomkaas en bosui met citroenrasp gladroeren. Breng het geheel op smaak met peper.
4. Besmeer de helft van de boterhammen dun met roomkaas.  Verdeel de sla en de plakken zalm erover.
5. Besmeer de andere helft van sneetjes brood dik met rest van roomkaas en leg dit op met zalm belegde sandwiches.
6. Verwijder de korstjes van de boterhammen en snijd ze diagonaal doormidden.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Brownies:
Ingrediënten:
- 125 gr. pure chocola          - 1 theelepel vanille extract 

- 175 gr. boter                      - 125 gr. bloem
- 400 gr. suiker                     (- 125 gr. fijngehakte walnoten)
- 3 eieren                              

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden/ gasstand 4
2.
Doe de chocola en boter in een magnetronbestendige kom en verwarm het 2 minuten op vol vermogen of totdat de boter gesmolten is.

3.Roer net zo lang totdat de chocolade gesmolten is. Roer de suiker erdoor en vervolgens de eieren en vanille-extract. Roer tenslotte de bloem (en noten) erdoor.
4. Spreid het mengsel uit over een ingevet bakblik (afmeting ongeveer 23x33 cm) en bak het geheel voor ongeveer 35 minuten. Let op dat je het niet laat aanbranden.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Panini Caprese
Ingrediënten:
1 panini

- Een paar plakjes tomaat
- Een paar plakjes mozzarella
- Een paar basilicum blaadjes

- 2 theelepels pesto

* Bereidingswijze
1. Snijd de panini doormidden, smeer de ene helft van de panini in met pesto. 

2. Leg hier overheen de plakjes tomaat en mozzarella en de basilicum. 
3. Zet vervolgens het kapje van de panini er weer boven op 
4. Leg de panini onder de grill totdat de mozzarella een beetje gesmolten is.


xoxo








Geen opmerkingen:

Een reactie posten