zondag 8 september 2013

Food - Tapas

Heei Darlings,

Bij mij regent het :( Dus geen weer voor een lekkere wandeling. Omdat het nu rond lunchtijd is, is het leuk om iets te maken. Deze keer vertel ik jullie hoe je je eigen tapenade maakt. Dit kan je bijv. een keertje maken bij ene verjaardag of gewoon als voorgerecht. Succes !


* Pesto Genovese (70 gr.)  
* Ingrediënten
- 30 gr pijnboompitten
- 1 teentje knoflook
- 50 gr parmezaanse kaas, grof geraspt
- 4 eetl (of meer) extra vierge olijfolie
- 30 gr basilicum
- Zwarte peper
- Keukenmachine 

* Bereidingswijze: 
1. Rooster de pijnboompitten zonder olie of boter lichtjes in een pannetje.
2. Laat ze afkoelen op een bordje. 
3. Doe de knoflook, kaas en geroosterde pijnboompitten in de keukenmachine en maal fijn. 
4. Voeg de blaadjes basilicum toe en maal tot een groene massa. 
5. Giet de olijfolie er beetje bij beetje bij en mix goed door. 
7. De pesto moet niet de droog zijn maar ook niet te olieachtig. Breng de pesto op het laatst op smaak met een beetje zwarte peper. Zout is vaak niet nodig omdat de Parmezaanse kaas al zout is van zichzelf.
8.  Smeer de pesto op een stuk brood of gebruik hem in een pastagerecht, op de pizza of als dressing.

* Je kunt de pesto enkele dagen in de koelkast bewaren. Wil je hem langer bewaren dan kun je de pesto in een weck potje doen. Giet er een dun laagje olijfolie er op sluit het potje goed af. 


* Kruidenboter * Ingrediënten250 gram roomboter- bieslook- peterselie- 2 teentjes knoflook- sjalotje- scheutje ketjap- citroensap (ongeveer 1 citroen)

Bereidingswijze:
 
Tip: Haal de roomboter minimaal 1 uur van te voren uit de koelkast.
1.
Snijd (of knip) 2 eetlepels peterselie en bieselook fijn.
2. Snipper het sjalotje.
3. Pers de knoflook.
4. “Prak” de roomboter door elkaar, voeg de peterselie, bieslook, knoflook, citroensap, sjalotje en een scheutje ketjap hierbij en roer dit door elkaar.




* Tomaten Tapenade 

Ingrediënten:
 
-1 blik met zongedroogde tomaten1 teentje knoflook- halve ui- halve theelepel tijm- 2 eetlepels olijfolie- snufje chilipeper- snufje zout/peper- 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas- 1 eetlepel water

* Bereidingswijze: 
1. Hak de zongedroogde tomaten fijn met een mes.
2. Snipper daarna ook het uitje heel fijn en het teentje knoflook.
Tip: je kunt de zongedroogde tomaten, het uitje en de knoflook ook in de blender/hakmachine fijnmalen.3. Vermeng het uitje met de knoflook en de tomaat.
4. Voeg vervolgens de tijm, olijfolie, chilipeper, parmezaanse kaas en water toe.
5. Goed doorroeren en eventueel op smaak brengen met een snufje zout/peper.

                                   

xoxo



Geen opmerkingen:

Een reactie posten