zondag 20 oktober 2013

Food - Luxe ontbijt

Heei Darlings,


Ontbijt, de belangrijkste maaltijd van de dag. Maar om nou elke dag een boterham te eten is ook zo saai. Gelukkig is het (voor de meeste) vakantie. Ga eens een dag vroeg uit bed en maak een lekker ontbijtje voor het gezin. Daar zullen ze vast heel blij mee zijn. Varieer een beetje. Ik zelf houd bijvoorbeeld heel erg van spek, roerei, een smoothie en iets zoets bij het ontbijt. Ik heb een paar recepten opgeschreven waar je uit kan kiezen of inspiratie uit kan halen. Eet smakelijk ! 


Zo­mer­fruit-va­nil­le­smoot­hie

Ingrediënten

* 1 doosje zomerfruit (250 g, diepvries)

* 500 ml vanilleyoghurt halfvol (a 1 liter)

* 1/2 tl kaneelpoeder

* 4 kaneelstengels (pakje 200 g)

Bereidingswijze

1. Laat het zomerfruit in 10 min. op kamertemperatuur iets ontdooien. Houd 12 stuks fruit achter voor garnering. 

2. Pureer de vanilleyoghurt met de rest van het fruit en kaneel 15 sec. met de staafmixer of in de keukenmachine.

3. Laat het vervolgens 15 sec. rusten en mix het in 1 min. schuimig. 

4. Verdeel de smoothie over 4 glazen en garneer met het achtergehouden fruit en de kaneelstengels.

  1. ___________________________________________________________________________________________

Oeuf 'en co­cot­te'

Ingrediënten

* 3 takjes verse basilicum (bakje a 15 g), in reepjes

* 4 el crème fraîche (bekertje 125 ml)

* 4 eieren

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Verdeel de helft van het basilicum over de schaaltjes

3. Schep in elk schaaltje 1 el crème fraîche en bestrooi met peper en zout naar smaak.

4 .Breek er voorzichtig een ei boven

5. Verdeel de rest van het basilicum erover en bestrooi met peper en zout naar smaak

6. Zet de schaaltjes 10-15 min. in de oven tot de eieren gaar zijn.

  1. ____________________________________________________________________________________________
    Wen­tel­punt­jes  
  2. Ingrediënten 
  3. * 1 ei
  4. * 200 ml melk
  5. * 4 sneetjes suikerbrood, zonder kors
  6. * 50 g roomboter
  7. * 1 theelepel kaneel
  8. Bereidingswijze
  9. 1. Klop in een diep bord het ei los en roer de melk erdoor.
  10. 2.  Snijd de sneetjes suikerbrood diagonaal door. 
  11. 3. Verhit in een grote koekenpan met antiaanbaklaag de helft van de boter.
  12. 4. Haal de helft van het brood door het eimengsel en bak het in 2-3 minuten per kant goudbruin en knapperig.
  13. 5. Bak hierna de andere helft van het brood op dezelfde manier goudbruin. 
  14. 6. Leg de wentelpuntjes op een warme schaal en bestrooi ze met kaneel. Serveer direct.

  1. ____________________________________________________________________________________________
    Ame­ri­can pan­ca­kes
  2. Ingredienten
  3. * 1 citroen, gehalveer
  4. * 3 eieren
  5. * 125 g zelfrijzend bakmeel
  6. * 150 ml melk
  7. * 1/2 tl gemalen kaneel
  8. * 2 el suiker
  9. * 50 g boter
  10. Bereidingswijze
  11. 1. Ontvet een kom met een 1/2 citroen en wrijf schoon met keukenpapier. 
  12. Dit is nodig om het eiwit goed stijf te krijgen.
  13. 2. Splits de eieren.
  14. 3. Doe de eiwitten in de kom en de eidooiers in een beslagkom. 
  15. De pancakes worden extra luchtig door de eiwitten apart stijf te kloppen en die op het laatst door het beslag te spatelen
  16. 4. Zeef het bakmeel boven de beslagkom en klop met een garde de melk erdoor tot u een glad beslag hebt.
  17. 5. Klop de kaneel en suiker erdoor.
  18. 6. Ontvet de gardes van een mixer met de rest van de citroen.
  19. 7.  Klop de eiwitten in 5 min. stijf met de mixer. 
  20. 8. Spatel het stijve eiwit voorzichtig door het beslag.
  21. 9. Smelt een klontje boter in een pan en schep 4 hoopjes beslag van 8 cm doorsnede in de pan.
  22. 10. Bak de pannen­koekjes in 5 min. bruin en gaar.
  23. 11. Keer halverwege. 
  24. 12. Serveer direct. Bak zo nog 3 porties. Lekker met een klontje gezouten boter en schenkstroop.

xoxo


Geen opmerkingen:

Een reactie posten